Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВОще като встъпи в длъжност служебния

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВОще като встъпи в длъжност служебния
Коментари Харесай

Манолов: Да актуализираш бюджета е много по-тежък труд, отколкото да замерваш с обиди в парламента

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Още като встъпи в служба служебния кабинет, аз споделих, че не желая да съм на мястото на тези министри с този бюджет дотолкоз, доколкото той към този момент беше поизчерпал опциите си още през юни. 

Това разяснява в ефира на бТВ Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ".

В момента министрите удържат някои разноски, които могат да се отсрочат, най-вероятно финансовите разноски, с цел да имат средства, с които да запълват дупки, уточни той. Но не е добре да става по този метод, по тази причина в действителност финансовият министър е прав, че без актуализация на бюджета нищо не може да се направи. Парите ги има, само че кабинетът не може да ги харчи, изясни Манолов. 

Никой не е отговорен за това. Вина няма. Когато са правени плановете, е въображаемо, че епидемията ще отмине и няма да има потребност от спомагателни заплащания. Така че в този момент има два разновидността - или да се спрат едни разноски за сметка на други, което е неуместно, или да се направи актуализация - две отзиви няма, уточни той.

Да направиш актуализация на бюджета е труд, тежък труд, във всеки случай по-тежък от това да се замеряш и да се обиждаш по всички вероятни способи в Народното събрание, разяснява той. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР